Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Woontrend: ronde vormen!

De woontrend ronde vormen is weer helemaal terug in het interieurdesign en wij snappen waarom! Deze zachte, organische vormen brengen een gevoel van balans en harmonie in iedere ruimte van het huis. Van meubels tot decoratie, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ronde vormen in meubels
Een van de meest populaire manieren om ronde vormen te gebruiken in het interieur is met meubels. Een ronde salontafel kan bijvoorbeeld een gezellige ontmoetingsplek creëren voor familie en vrienden. Daarnaast kan een ronde tafel dineren meer intiem en uitnodigend maken. 

Ronde accessoires
Ronde vormen zijn niet beperkt tot alleen meubels. Zo kan je deze trend ook in huis halen met decoratieve elementen zoals spiegels, tapijten en wandkunst. Een ronde spiegel kan een woonkamer groter laten lijken en is een mooi focuspunt. Breng textuur en warmte toe in de ruimte met een rond tapijt of voeg kleur en persoonlijkheid toe aan je muren met ronde wandkunst, zoals een robuuste klok of een ronde fotolijst.

Waarom ronde vormen?
Ronde vormen zijn op dit moment populair, omdat ze de rechte lijnen en hoeken in moderne ontwerpen onderbreken.  Het gebruik van ronde vormen zorgt voor een zachtere en toegankelijke uitstraling in de kamer. Bovendien roepen ronde vormen een gevoel van tijdloosheid en verfijning op waar je niet snel op uitgekeken raakt. 

Denk jij eraan om ronde vormen in je huis te gebruiken? Houd er dan rekening mee dat ze het beste werken wanneer ze met mate worden gebruikt: te veel cirkelvormige elementen kunnen een rommelige en overweldigende ruimte creëren. Ga in eerste instantie voor één of twee meubelstukken of opvallende accessoires en werk hier omheen.

Meer inspiratie?
Lees hier hoe je een macramé hangspiegel maakt!

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Woontrend: ronde vormen!
De woontrend ronde vormen is weer helemaal terug in het interieurdesign en wij snappen waarom! Deze zachte, organische vormen brengen een gevoel van balans en harmonie ...
DIY: Gedroogde bloemen in een lijst
Die bos bloemen die je hebt gekregen weggooien? Zonde! Ga creatief aan de slag en ...
5 tips voor het inrichten van een kleine ruimte
Een kleine leefruimte betekent niet altijd dat je moet inleveren op comfort en stijl. Wat ons betreft helemaal nooit! Een kleine ruimte vraagt om slimme keuzes. ...