Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Een kleurrijk interieur voor creatieve persoonlijkheden

Het mixen van stijlen is steeds vaker terug te zien in het woonbeeld van nu. Dit wordt ook wel een: eclectisch interieur genoemd. Eclectisch betekent “het beste uitkiezend”. Toch is deze stijl ideaal voor mensen die niet van kiezen houden. Je kiest namelijk uit iedere interieurstijl items die je leuk vindt en maakt daar een geheel van. Combineer Scandinavisch, urban jungle en industrieel met de laatste woontrends, materialen en kleuren en tover jouw woning om tot een persoonlijk paradijs.

Interieur
Het grootste risico van een zo’n creatief interieur is chaos. Het interieur kan snel rommelig en druk overkomen als er verkeerde combinaties worden gemaakt. De kunst is; eenheid creëren in de chaos. Dit kan gecreëerd worden door bepaalde kleuren terug te laten komen, maar ook door het gebruik van symmetrie. Met de onderstaande tips maak je met verschillende stijlen één geheel van je interieur.


1. Mix verschillende materialen

Door verschillende materialen te mixen in je interieur creëer je een creatieve uitstraling. Combineer ook verschillende stoffen zoals wol, linnen, velours en synthetische stoffen. Kiest daarnaast voor meubels van verschillende materialen zoals, hout, glas, leer en staal.


2. Eyecatcher

Ook mag een statement item niet ontbreken. Kies voor een opvallend meubel of een felgekleurd kleed als eyecatcher. Een kleurrijk vloerkleed brengt verschillende kleuren uit je interieur samen. Let wel op, als je kiest voor een patroon vloerkleed, neem dan geen druk meubelstuk. Dit creëert onrust in je woonkamer


3. Planten en posters

Groen in huis zorgt voor energie en voegt kleur toe aan je interieur. Zoek een paar gekleurde (vintage) potten om de look helemaal af te maken. Planten worden regelmatig opgehangen aan een macramé touw. Naast planten voegen posters, prints en schilderijen een belangrijke uitstraling toe.


4. Mix accessoires

Zo’n creatief interieur is gevuld met persoonlijke en bijzondere items. Denk aan rommelmarkt vondsten, souvenirs van verre reizen en een mix van vintage en nieuwe items. Een combinatie van verschillende versies van hetzelfde item zorgen voor de juiste uitstraling. Denk aan verschillende vazen, een kitscherig beeldje of verschillende bordjes aan de muur. Door accessoires te groeperen ontstaat er rust.

Het interessante aan eclecticisme, is dat de stijl hand in hand gaat met eigen persoonlijkheid en creativiteit. Interieurstijlen komen en gaan, maar sommige woonitems zijn zó goed bedacht of behouden hun waarde ook al verstrijkt de tijd. Oude stijlen en items een tweede leven in huis, is dan ook de kern. Wat aanspreekt bij deze woonstijl is dat het los staat van trends. Persoonlijkheid is het kernwoord bij deze woonstijl en is ideaal voor mensen die niet van hypes houden!

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
DIY: Gedroogde bloemen in een lijst
Die bos bloemen die je hebt gekregen weggooien? Zonde! Ga creatief aan de slag en ...
3 budgettips voor een woonkamer make-over
Een nieuw interieur hoeft niet per definitie duur te zijn. Het gaat om veranderingen toepassen door middel van kleur en materialen. Wil je met een klein ...
Opruimtips: wees rommel de baas!
Met deze opruimtips zorg jij voor een opgeruimd huis!