Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

DIY de winter door: Macramé hangspiegel

Deze Pinterest-waardige spiegel heb je vast wel voorbij zien komen op social media. Maar wist je ook dat deze eenvoudig zelf te maken is? Met maximaal 5 benodigdheden hangt deze spiegel binnen no-time bij jou aan de muur! Wij laten je zien hoe jij een diy Macramé spiegel maakt.

Wat heb je nodig voor de diy Macramé spiegel?
Een ronde spiegel; zoals deze van Leen Bakker
10 meter katoenen touw
Een houten ring
Een schaar
Eventueel: houten kralen

Hoe maak je het?
Knip het touw in drie delen van ongeveer 3 meter per stuk. Bevestig de delen aan de ring met een knoop zoals hieronder.

Macramé zelf maken

Vlecht de touwtjes samen tot een vlecht van ongeveer 10 centimeter lang. Verdeel de rest van de touwtjes in 2 groepen van 3. Vlecht deze aparte groepjes zo lang mogelijk. Maak het jezelf gemakkelijk: hang de ring bijvoorbeeld aan een deurklink of een haakje ergens in je huis. Wikkel de vlechten om de spiegel tot er een patroon ontstaat wat je leuk vindt. Zorg ervoor dat de spiegel op zijn plek blijft door de vlechten stevig vast te knopen aan de achterkant.

Heb je nog touw over? Bevestig deze aan de spiegel om een extra patroon te creëren, of om de houten kralen aan te rijgen. Maak ten slotte een grote knoop aan de onderkant van de spiegel, en laat de rest van het touw hangen.

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Duurzaam inrichten en wonen
De inrichting van je huis gaat niet alleen over stijl. Tegenwoordig speelt duurzaamheid ook een steeds belangrijkere rol. Door duurzamere keuzes te maken, kan je je ...
Zo maak je van je tuin een buitenthuis
We zien steeds meer dat de tuin een verlengde wordt van de woonkamer. Met deze items maak je het buiten nét zo gezellig als binnen.
5 tips voor het inrichten van een kleine ruimte
Een kleine leefruimte betekent niet altijd dat je moet inleveren op comfort en stijl. Wat ons betreft helemaal nooit! Een kleine ruimte vraagt om slimme keuzes. ...