Bekijk de openingstijden

DIY: Gedroogde bloemen in een lijst

Die bos bloemen die je hebt gekregen weggooien? Zonde! Ga creatief aan de slag en maak er een uniek kunstwerk van. Bloemen kun je ook laten drogen en in een lijst doen. Lees hier hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Deze DIY past helemaal bij de botanische trend waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen. Door bloemen te laten drogen heb je een mooi aandenken en haal je de natuur in huis.

Wat heb je nodig?

  • Vloeipapier
  • Een dik boek
  • Fotolijst (Leen Bakker)

Eindresultaat DIY
Beeld: Collective Gen

Hoe ga je te werk?

Leg eerst vloeipapier neer op een harde ondergrond. Verspreid vervolgens jouw favoriete bloemen op het papier. Je kunt ze eventueel vastplakken met een stukje tape zodat ze niet verschuiven. Leg hier dan weer een stukje vloeipapier overheen. Druk met een dik boek de bloemen plat.

Het droogproces duurt zo’n 3 weken. Controleer af en toe of de bloemen al ingedroogd zijn of niet. Zijn de bloemen nog vochtig? Vervang 1x per week het vloeipapier om te voorkomen dat de blaadjes vastplakken aan het vloeipapier en vervolgens scheuren.

Wanneer de bloemen ingedroogd zijn, kun je ze in een een fotolijstje doen. Leen Bakker heeft verschillende soorten fotolijstjes. Varieer in kleuren en achtergronden om een speels effect te creëren.

Diverse lijsten, Leen Bakker

Voilà, je eigen kunstwerk is klaar! Meer wooninspiratie? Volg ons op ​Facebook​ en Instagram​!

De winkels op Woonboulevard Barendrecht zijn open voor click & collect! Dit betekent dat je (op afspraak) online bestellingen kunt ophalen voor de deur van de winkel. Bij sommige winkels is het zelfs mogelijk een digitale óf afspraak aan huis in te plannen. Heb je vragen over deze werkwijzen? Neem dan contact op met de winkelier.

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Paastafel dekken: vier ideeën

Denk aan Pasen en je denkt aan een paasontbijt, een paastafel, paastakken en o ja, chocolade-eitjes! Pasen is een echt feest om de tafel zo creatief ...

Maak je huis en tuin lente-proof

Uitstellen van klusjes, herkenbaar?

Loop eens een rondje door je woning, gegarandeerd dat je verschillende onderhoudsklussen tegenkomt. Een muurtje verven, kitwerk bijwerken of de trap schilderen? Dit ...

Samenwonen: waar let je op?

Goede kwaliteit meubels

Jonge samenwoners, we beginnen bij jullie! Erg veel meubels zijn er misschien nog niet en sommige stukken zijn tweedehands ...