Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

De juiste kleur voor humeur en interieur

Kleur is een krachtig middel en als het op de juiste manier gebruikt wordt, kan het een groots effect bereiken. Maar hoe kies je de juiste kleur? Heb je behoefte aan ruimte? Of wil je je beter kunnen ontspannen? Wat doet kleur met je interieur? Of met je gedrag? Hoe meer je weet over kleur, des te makkelijker het wordt om bewuste keuzes te maken voor jezelf én voor je interieur.

Kleuren
De combinaties van de kleuren worden allemaal iets gewaagder aankomend jaar. Het meest opmerkelijke is dat de diepe tinten worden gecombineerd met messing, goud en een pasteltint. Denk aan indigoblauw met zachtroze en messing accenten. Hier alvast een kleine vooruitblik op de kleuren die we kunnen verwachten in het nieuwe jaar.

  • donker bruin
  • curry geel
  • wijn rood
  • chili rood
  • paars
  • beige
  • goud
  • donker groen
  • indigoblauw
  • pasteltinten

Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de uitstraling en sfeer van een interieur. Het kan een ruimte visueel kleiner of groter maken, iets accentueren, maar ook iets in het interieur laten verdwijnen. Waar lichte kleuren ruimte creëren, kunnen donkere kleuren zorgen voor een intieme sfeer. Daarnaast wordt de ruimte door het gebruik van donkere tinten optisch kleiner. Hieronder worden de effecten van vier hoofdkleuren behandeld.

Vurig Rood
Rood is een pittige kleur die niet zomaar in elke ruimte past. Het is de kleur van kracht, passie, vuur, fysieke energie en levenskracht. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar rood heeft een groot effect op zowel het interieur, als ons gedrag. Rood is namelijk een activerende kleur die vermoeidheid, nervositeit en soms zelf agressie op kan wekken. Gebruik de kleur dus met mate en op kleine oppervlaktes in huis.

kleur interieur

Energiek Geel
Geel is zonnig, vrolijk en sprankelend. Het is niet voor niets dat bedrijven, voor de huisstijl geel kiezen, de kleur geeft letterlijk energie. Daarnaast is het een stimulerende kleur die vaak gebruikt wordt om kamers op te frissen. Geel reflecteert licht en is daarom bijzonder geschikt voor een donker hoekje in huis, maar ook voor de hal of kinderkamer.

kleur interieur

Krachtig Groen
Groen is een kleur die we steeds vaker terugzien in het interieur. Het is de kleur van natuur, ontspanning, kracht en (groene) energie. Daarnaast staat het voor evenwicht en harmonie. Groen is een populaire kleur in huis. Niet alleen zijn de muren tegenwoordig vijftig tinten groen, maar ook de meubels, woonaccessoires en uiteraard planten. Groen brengt leven in de brouwerij en brengt tegelijkertijd rust. Kortom, een goede kleur voor interieur en het humeur.

kleur interieur

Rustgevend Blauw
Blauw geeft een gevoel van ruimte, vrijheid, verkoeling en rust. Geen wonder dat blauw het zo goed doet in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Er zijn enorm veel verschillende tinten blauw die allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. In het interieur geven verschillende kleuren blauw juist een speels effect. Blauw kan in vrijwel elke ruimte toegepast worden. Verschillende smaak tijdens het kiezen van een inrichting? Ook dan is blauw ideaal, want zowel mannen als vrouwen zijn er gek op!

kleur interieur

Het is verrassend wat kleur kan doen voor interieur en dus ook je humeur. We hebben allemaal kleur nodig in ons leven om gelukkig te zijn. Durf kleurrijk te leven, want zeg nu zelf…een leven zonder kleur is toch ontzettend saai?

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Zo houd je de gezelligheid in huis na de feestdagen!
De feestdagen zijn voorbij, de cadeautjes zijn uitgepakt, en de feestelijke versieringen zijn weer naar zolder. Zonder een boom vol lichtjes en kerstitems missen veel mensen ...
De keukentrends van 2024
De keuken is het kloppende hart van je huis, de plek waar creativiteit en gezelligheid samenkomen. Net als in de rest van je interieur, wil je ...
Nieuw matras kopen? Gebruik deze tips!
Uitgerust wakker dankzij een geschikt matras