Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Opruimtips: wees rommel de baas!

Met deze opruimtips zorg jij voor een opgeruimd huis!

Een eettafel wordt omgetoverd tot administratiekantoor, een trap die ineens dienst doet als wasmand of de la in je keuken die ineens een medicijnkastje is geworden. Ieder huishouden kent het wel: plekken waar onbewust rommel opstapelt. Veel went, maar rommel nooit. Met deze tips ben je voorgoed af van die groeiende warboel in je huis!

Kijk kritisch

Loop kritisch door je eigen huis en ruim alle losse rommel op. Wel écht opruimen, niet alleen maar verschuiven. Verdwaalde enveloppen, plastic verpakkingen, plastic waterflesjes: weg ermee. Wel gescheiden opruimen, want zo zorg je gelijk voor ons milieu. Als dit is gedaan, heb je al een flinke start gemaakt en is het nu tijd voor het echte werk.

Hé, een spiegel!

Toiletartikelen die je wastafel bezetten, een verzameling shampooflessen, douchegels en bodylotions voor je spiegel. Maak die prachtige spiegel weer zichtbaar! Geen ruimte voor lades en kasten in je badkamer? Met deze manden van Leen Bakker ruim je handdoeken, je verzameling toiletartikelen of lotions zorgvuldig op.

Zet de manden op de grond onder de wastafel. Je badkamer is gelijk warmer, gezelliger en meer opgeruimd.

Hang mooie wandplanken op als je de manden liever niet op de grond zet. Dit mooie wandlegboord van Balmani bij X2O in wit mat is staat vast heel fraai in je badkamer.

Als je totaal iets anders wilt dan een plank of manden is een wandkubus een creatieve vervanger. Zo leeft je badkamer wat meer.

Van kapstok naar stoel

Je trekt je trui uit en je gooit het blindelings op de stoel in je slaapkamer. Iets wat je elke avond doet voordat je naar bed gaat: je kleding uittrekken en het blindelings op de stoel gooien die in je slaapkamer staat. Aan het eind van de week snap je niet waarom er geen kledingstuk meer in je kast ligt. Tot je je stoel ziet….

Maak van je stoel weer een zitplaats in plaats van een kapstok. Zet een wasmand naast je stoel en werp je kleding van een afstandje in de wasmand. En we weten het allemaal: als je iets de tweede keer wil dragen: hang het gelijk op in je kast. Of hang het op een handig rek, scheelt namelijk een heleboel kreukels in je kleding.

Eettafel of papierbak?

Ook je eettafel verdient het om weer ‘gewoon’ eettafel te zijn. De tafel wordt vaak een groot administratiekantoor. De brieven, folders, kunstwerken van kinderen of andere paperassen liggen op de mooie tafel. Je tafel is onzichtbaar en het oogt rommelig. Hoe los je dat op? Heel simpel, met dit handige rekje van de Kwantum, bijvoorbeeld!

 

Heb je ook nog rondslingerende boeken? Zet een mooie bak op tafel om je boeken op te bergen. Erg handig als je bijvoorbeeld geen ruimte hebt voor een boekenkast.

Eten aan de eettafel is weer mogelijk, je spiegel en wastafel zijn weer zichtbaar en je kleding is kreukvrij en zitten op je stoel is weer mogelijk. Deel jouw snelle opruimtips met ons op Facebook of Instagram!

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Thuiswerken in stijl
Thuiswerken kan ook stijlvol, comfortabel en inspirerend zijn. ​Een goede werkplek in huis stimuleert de creativiteit en concentratie. Laat je inspireren om je (werk)dag nog leuker te maken!
DIY de winter door; Two-Tone kast!
De dagen worden korter en kouder. Dat betekent dat we steeds vaker binnen zijn. Daarom is deze maand het ideale moment om jouw interieur op te ...
De keukentrends van 2024
De keuken is het kloppende hart van je huis, de plek waar creativiteit en gezelligheid samenkomen. Net als in de rest van je interieur, wil je ...