Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Nieuw matras kopen? Gebruik deze tips!

Uitgerust wakker dankzij een geschikt matras

Lekker slapen, geen rug- of nekpijn én uitgerust wakker worden: dat verdien je! Met een nieuw matras krijg je dat. Je concentratie is beter, je bent creatiever en meer oplossingsgericht dankzij een goede nachtrust. Plus, je bent scherper en alerter als je bent uitgeslapen. Dat zijn al voldoende redenen om in een goed matras te investeren? Er zijn alleen zoveel soorten; hoe maak je dan de beste keus?

Wanneer koop je een nieuw matras?

Omdat je nek en rug door een goed matras worden ondersteund, is het belangrijk om het matras tussen de vijf en tien jaar te vervangen. Een matras wat oud en versleten is, geeft je niet de ondersteuning die je nodig hebt om fris wakker te worden. Daarnaast is het ook hygiënisch om je matras soms vervangen.

Zoveel keus! Waar let je op?

Er zijn zoveel soorten matrassen, het lijkt haast een onmogelijke opgave. Als je de matrassen van haar traagschuim scheidt, zijn er zeven soorten:

  • Koudschuim matrassen
  • Pocketvering matrassen
  • Binnenvering matrassen
  • Polyether matrassen
  • Traagschuim matrassen
  • Latex matrassen

Het is dus belangrijk om eerst te ontdekken welk type matras jij wilt. Omdat de materialen van de matrassen hun eigen warmte creëren, baseer je daar je keus op. Zo is een latex matras relatief warm, een pocket matras is koel en kan zelfs koud zijn. Een traagschuim is bijvoorbeeld gemiddeld in temperatuur en een koudschuim matras juist weer neutraal. Kies dus voor een pocket matras als je het snel warm hebt en snel transpireert. Heb je het altijd koud? Denk dan aan een latex matras.

Lengte, gewicht en houding

Lichamelijke aspecten zijn erg belangrijk voor het kiezen van een goed matras. Bijvoorbeeld je lengte. Kies niet voor een matras van 200 cm als je 210 cm bent. Een matras 20 cm langer dan jouw lengte is aangeraden. Je gewicht bepaalt de hardheid van het matras. Dat betekent bij een gewicht hoger dan 80 kg is een matras met harde kern aangeraden. Lager dan 80 kg is een zachte kern een betere keus. Heb je allergieën? Vergeet die dan niet mee te nemen in je zoektocht.

Duurzaamheid en kwaliteit

De kwaliteit van het materiaal, de duurzaamheid van het matras en de certificeringen zeggen iets over de kwaliteit van het matras. Je matras wordt onderzocht op duurzaamheid door er met een 140 kg zware wals 30.000 keer over de matras te rollen. Dat is vergelijkbaar met 8 tot 10 jaar gebruik. Andere factoren zoals de dikte van het matras, de overtrek van het matras (tijk) of hoe het matras zich gelijkmatig aanpast aan je lichaamsvormen (conformiteit) hebben ook invloed op de kwaliteit van het matras.

Proefliggen

Kortom: veel aspecten om rekening mee te houden. Kom daarom bij ons proefliggen om zeker te weten dat je de goede keus maakt! Voor een goed advies ga naar Beter Bed, Auping Plaza, Beddenreus of Alexander Slapen.

 

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Tips voor een praktische en stijlvolle keuken
De keuken is een belangrijke ruimte in je huis, de plek waar heerlijke geuren samenkomen en maaltijden tot leven komen. Een goed ingerichte keuken maakt koken ...
De juiste kleur voor humeur en interieur
Kleur is een krachtig middel en als het op de juiste manier gebruikt wordt, kan het een groots effect bereiken. Maar hoe kies je de juiste kleur? Heb ...
Paastafel dekken: vier ideeën
Pasen! Vrolijke kleuren, heerlijk ontbijten en je tafel zo gezellig mogelijk dekken. Met deze tips dek je jouw paastafel zonder enige moeite.