Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Paastafel dekken: vier ideeën

Pasen! Vrolijke kleuren, heerlijk ontbijten en je tafel zo gezellig mogelijk dekken. Met deze tips dek je jouw paastafel zonder enige moeite.

Denk aan Pasen en je denkt aan een paasontbijt, een paastafel, paastakken en o ja, chocolade-eitjes! Pasen is een echt feest om de tafel zo creatief en feestelijk mogelijk te dekken.

paastafel dekken, bloemen op tafel, inspiratie voor je paastafel, hoe dek ik mijn paastafel, pasen, paasdagen

Paastafelkleed

Pasen is een echt lentefeest en daar horen vrolijke en lichte kleuren bij. Begin met een tafelkleed in lichte en zomerse kleuren. Kies voor een bedrukt tafelkleed of juist effen. Er zijn tal van mogelijkheden. Denk eens aan een loper in een mooie kleur of met een feestelijke bedrukking. Een mooi tafelkleed of loper is namelijk de perfecte basis voor je feestelijke paastafel.

 

paastafel dekken, paastafel versieren, loper, paastafel maken, tips voor een paastafel, hoe maak je een paastafel

Bloemen voor de paastafel

Als er iets vrolijk en zonnig is, zijn het bloemen wel! Gebruik limonadeglazen als vaasjes voor, bijvoorbeeld, narcissen of hyacinten. De zomerse kleuren maken je tafel in een oogopslag een plaatje. Daarnaast zijn bloemen eigenlijk altijd een fijne toevoeging aan een tafel.

 

paastafel dekken, eierschalen kaarsen, zelf kaarsen maken, diy kaars, pasen, paasdagen

Eierschalen

Spaar gebruikte eierschalen, schilder ze in fijne kleuren en zet ze op tafel als zelfgemaakte kaars.

Zo maak je je eigen kaars:

  • 40 gram kaarsenwas
  • 1 lont
  • 10 – 15 druppels etherische olie

Smelt de was au bain marie (in een kom boven een pan met heet water), doe de etherische olie erbij en meng alles door elkaar. Zet de lont in het midden van de eierschaal (zorg dat de lont recht blijft staan) en giet de gesmolten was erbij. Wacht tot de was hard is geworden voordat je de lont loslaat. Het liefst laat je de was een nacht stollen.

Tip: om te voorkomen dat je heel de nacht een lontje vasthoudt: maak twee eetstokjes vast met een elastiekje, doe de lont ertussen en leg ze op de eierschaal. Zo heb je je handen vrij.

Tip: smelt bestaande kaarsen au bain marie. Dan heb je ook was en een lont.

Tip: om te voorkomen dat je heel de nacht een lontje vasthoudt: maak twee chopsticks vast met een elastiekje, doe de lont ertussen en leg ze op de eierschaal. Zo heb je je handen vrij.

Tip: smelt bestaande kaarsen au bain marie. Dan heb je ook was en een lont. 

paastafel versieren, paastafel dekken, inspiratie voor je paastafel, paastafel tips, tips om je tafel te dekken, pasen

Bestekpakket

Maak een feestje van alles, dus ook van je bestek. Bind je bestek bij elkaar met een mooi lint dat bij je bloemen of tafelkleed past.

Wil je meer inspiratie? Lees de andere blogs, volg ons op Instagram of Facebook of kom langs op Woonboulevard Barendrecht voor al onze paasfavorieten.

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
De mooiste slaapkamer meubels!
De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis: je komt er tot rust en doet energie op voor de volgende dag. Het kiezen van de juiste slaapkamer meubels is ...
3 budgettips voor een woonkamer make-over
Een nieuw interieur hoeft niet per definitie duur te zijn. Het gaat om veranderingen toepassen door middel van kleur en materialen. Wil je met een klein ...
De interieurkleuren voor 2024!
2024 staat voor de deur en de eerste trendkleuren voor het nieuwe jaar zijn al bekendgemaakt. Je huis inrichten betekent niet alleen nieuwe meubels, het betekent ook ...