Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Tips: Zo creëer je rust in de slaapkamer

De slaapkamer is een plek van rust. Het is daarom ook erg belangrijk dat de kleuren en accessoires die je in deze ruimte plaatst rust uitstralen. Dat is soms nog best lastig, maar geen paniek! Hieronder staan namelijk een aantal handige tips op een rijtje.

Slaapkamer
Een warm vloerkleed is niet te missen in de slaapkamer van 2018. Daarnaast is het ideaal voor de koude maanden. Niemand wilt bij het opstaan op een koude vloer stappen. Breng daarom een heerlijk vloerkleed aan in je kamer om je dag goed te starten. Als het interieur van je slaapkamer rustig is, kan je ter compensatie kiezen voor een kleed met een kleurtje. Zo creëer je een rustig, maar speels effect.

Planten
Planten zijn niet meer weg te denken in het interieur van nu. Ook in de slaapkamer zijn planten populair. ‘Groen’ geeft energie en straalt tegelijkertijd rust uit. Bovendien zorgen planten voor betere luchtkwaliteit, minder stress, betere reuk, positieve invloed op hoofdpijn, betere hersenfuncties en betere slaap! Kortom, planten in je slaapkamer bieden alleen maar voordelen.

Warme & Frisse kleuren
Kleuren hebben een psychologische werking op ons. Elke kleur wekt een ander gevoel op. Voor een ontspannen ogende slaapkamer kan daarom het beste gekozen worden voor rustgevende en koele kleuren. Om een kamer knusser te laten lijken kan er gekozen worden voor warmere kleurtinten. Daarnaast kan er gespeeld worden met tinten. Donkere kleuren maken een kamer optisch kleiner en koelere tinten een kamer ruimer.

Smaken verschillen
Natuurlijk zijn dit hooguit tips en is het belangrijkste natuurlijk dat je een slaapkamer naar eigen smaak inricht. Trends zijn leuk, maar een goede slaaprust is belangrijker. Kies daarom altijd voor een inrichting of kleur waar jij je goed bij voelt!

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Woontrend: ronde vormen!
De woontrend ronde vormen is weer helemaal terug in het interieurdesign en wij snappen waarom! Deze zachte, organische vormen brengen een gevoel van balans en harmonie ...
3 budgettips voor een woonkamer make-over
Een nieuw interieur hoeft niet per definitie duur te zijn. Het gaat om veranderingen toepassen door middel van kleur en materialen. Wil je met een klein ...
DIY de winter door; natuurlijke kandelaars
De donkere dagen vragen om sfeervolle kaarsen! Speel in op de laatste trends door natuurlijke en duurzame producten te gebruiken en creëer een knus gevoel ...