Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

Duurzaam inrichten en wonen

De inrichting van je huis gaat niet alleen over stijl. Tegenwoordig speelt duurzaamheid ook een steeds belangrijkere rol. Door duurzamere keuzes te maken, kan je je huis milieuvriendelijker inrichten. Van hergebruiken tot duurzame materialen kopen, er zijn ontzettend veel tips om verantwoord te wonen en te shoppen. Wij delen ze met je!

Let op duurzame materialen

Kijk goed naar de materialen waarvan de meubels die je voor ogen hebt zijn gemaakt. Materialen zoals bamboe, gerecycled plastic en FSC-gecertificeerd hout zijn milieuvriendelijk. Deze materialen belasten het milieu minder en zorgen dus voor een duurzamere inrichting.

 

Hergebruik en upcycle

Een andere manier om duurzaam in te richten, is door bestaande meubelstukken een nieuw leven te geven. Upcycling is hip en milieuvriendelijk! Door oude meubels te repareren of aan te passen, geef je ze een tweede kans. Een likje verf kan al veel doen en zorgt voor een andere sfeer in huis.

 

Behoudt de warmte in huis

Ook minder verwarmen thuis heeft een positief effect op het klimaat. Naast investeren in isolatie voor je ramen en deuren om warmteverlies te minimaliseren, kan je in het interieur ook wat aanpassingen maken. Dikke tapijten en gordijnen helpen om warmte vast te houden, terwijl ze tegelijkertijd een gezellige sfeer in huis creëren. Een kleedje is handig om onder te kruipen als het toch wat kouder thuis is. En kaarsen zorgen voor meer warmte in huis. 

 

Minimalisme voor duurzaamheid

Minder is vaak meer als het gaat om duurzaamheid. Door minder te bezitten, verklein je je ecologische voetafdruk. Kies voor minimalisme bij het inrichten van je huis. Koop alleen wat je echt nodig hebt en geef de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit.

Kies voor groene accessoires

Maak je duurzame inrichting compleet met groene accessoires. Denk aan duurzaam geproduceerde kussens, ecologische dekens en gerecyclede nachtlampen. Accessoires gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen hoeven niet alleen eyecatchers in je interieur te zijn. Het vermindert ook de impact op het milieu!

 

Door bewuste keuzes te maken bij het inrichten van je huis, kan je een positieve impact hebben op een duurzamer Nederland én genieten van een stijlvolle inrichting. Ontdek de mogelijkheden op Woonboulevard Barendrecht en maak jouw huis een groenere en duurzamere plek!

Benieuwd naar meer inspiratie? Lees meer op onze blogpagina of volg ons op Instagram.

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
3 budgettips voor een woonkamer make-over
Een nieuw interieur hoeft niet per definitie duur te zijn. Het gaat om veranderingen toepassen door middel van kleur en materialen. Wil je met een klein ...
Kies jouw favoriete vloer!
Iets wat je vast niet dagelijks doet: het uitkiezen van een nieuwe vloer. De vloer is dé basis van je interieur en bepalend voor de sfeer. ...
De juiste kleur voor humeur en interieur
Kleur is een krachtig middel en als het op de juiste manier gebruikt wordt, kan het een groots effect bereiken. Maar hoe kies je de juiste kleur? Heb ...