Interieur inspiratie en meer...

Bekijk de blogs

5 tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Een kleine leefruimte betekent niet altijd dat je moet inleveren op comfort en stijl. Wat ons betreft helemaal nooit! Een kleine ruimte vraagt om slimme keuzes. De juiste kleuren, meubels, patronen en meer. Laat je inspireren door onze vijf tips en ontdek hoe je in jouw kleine ruimte groots kan genieten!

1. Slim kleurgebruik

Maximalisme schreeuwt om knallende kleuren. Ben jij fan? Pas dit dan vooral toe in jouw ruimte! Kies voor gedurfde tinten op de muren, zoals rood of diepblauw. Het geeft je kleine ruimte karakter en laat het groter lijken dan het is. Durf te experimenteren met kleur en ontdek welke combinaties jouw favoriet zijn.

 

2. Multifunctionele meubels

In een kleine ruimte is elke centimeter kostbaar. Ga voor meubels die meer kunnen dan één ding. Denk aan een poef die ook dient als opbergruimte, een salontafel met extra lades, of een bed met ingebouwde kasten. Zo vul je de ruimte slim en houd je toch genoeg (loop)ruimte over. Zo zal je zien: een kleine ruimte betekent niet altijd minder comfort.

3. Praktische patronen

Net zoals bij maximalisme, kan je ook in kleine ruimtes gewoon gebruikmaken van patronen. Kies voor subtiele prints op kussens, dekens of gordijnen om de boel op te fleuren. Combineer gerust verschillende patronen, maar houd het in balans. Een slimme mix van strepen, dierenprintjes en geometrische vormen geeft een levendige en persoonlijke touch aan jouw ruimte.

 

4. Muurdecoratie op klein formaat

Minder ruimte op de muur betekent niet dat je voor een kale muur hoeft te gaan. Kies voor kleinere muurdecoratie die toch de aandacht trekken. Een galerij van fotolijstjes, een wandplank waar je spullen op kwijt kan of een toffe spiegel doen wonderen. Wist je dat een spiegel een ruimte groter laat lijken? Doordat een deel van de kamer in de spiegel wordt gereflecteerd, creëer je de illusie dat je woonkamer groter lijkt dan het werkelijk is.

5. Georganiseerde gezelligheid

Plaats decoratieve items op strategische plekken zoals vensterbanken, smalle planken of aan de wand. Planten, souvenirs, en persoonlijke items voegen persoonlijkheid en sfeer toe zonder de ruimte rommelig te maken. Laat accessoires dus zeker niet achterwege in een kleine ruimte! 

 

In de winkels op Woonboulevard Barendrecht vind je allerlei meubels en accessoires die perfect passen in jouw kleine ruimtes. Of het nu gaat om slimme opbergsystemen, ruimtebesparende meubels of handige decoratie, kom langs en ontdek alle items die jouw kleine ruimte maximaal benutten.

 

Meer inspiratie? Bekijk onze blogpagina of volg ons op Instagram.

Laat je inspireren

Waar kies jij voor dit seizoen? Welke trends en kleuren geven jouw huis een opfrisser? Met onze tips krijg je spontaan zin om de keuken in te duiken, te genieten in je prachtige tuin en om gezellig met je gezin op de bank te ploffen.
Woontrend: ronde vormen!
De woontrend ronde vormen is weer helemaal terug in het interieurdesign en wij snappen waarom! Deze zachte, organische vormen brengen een gevoel van balans en harmonie ...
De juiste kleur voor humeur en interieur
Kleur is een krachtig middel en als het op de juiste manier gebruikt wordt, kan het een groots effect bereiken. Maar hoe kies je de juiste kleur? Heb ...
Zo creëer je een landelijk interieur
De landelijke inrichting is én blijft een van de meest voorkomende stijlen in het interieur. De rust en warmte van het platteland, die willen we allemaal ...